Kultúra

2008.11.28. 03:29

Gönczi nevében

<b>Lenti</b> (gyf) - A helyi Arany János Általános Iskola tanulói szerepeltek a legjobban a lenti Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola által szervezett megyei tanulmányi versenyen, amelyen általános iskolás diákok vettek részt.

Gyuricza Ferenc

A lenti középiskola a névadó etnográfus halálának évfordulójához kapcsolódva rendezi meg azt a megyei tanulmányi versenyt, amelyen általában a lenti és a környe-ző települések általános iskolás diákjai vesznek részt. Az idén hét intézményből érkeztek tanulók - az általános iskolákat érintő integráció miatt valójában ennél több településről jelentkeztek -, összesen mintegy százötvenen.

- Nyolc kategóriában vártuk a diákokat - mondta Árkovicsné Pezzetta Claudia. - Voltak csapatversenyek, illetve egyéniek is. A kifejezetten tantárgyiak mellé szerveztünk egy történelmi-irodalmi műveltségi vetélkedőt, illetve versmondó versenyt is.

A legjobb eredményt Kovács Anna Lívia, a lenti Vörösmarty Általános Iskola diákja érte el, aki a természettudományi és a versmondó versenyen az első helyen végzett, a német nyelvi csapatversenyen pedig tagja volt a második helyezett négyesnek. A történelmi-irodalmi és az angol nyelvi csapatversenyt a lenti Arany János, a németet pedig a szintén lenti Vörösmarty Általános Iskola nyerte. Kémiából a letenyei Somogyi Krisztina, matematikából a szintén letenyei Horváth Pálma, informatikából a lenti aranyos Bekő Katalin bizonyult a legjobbnak.

Az intézmények közötti pontversenyt a lenti Arany János Iskola nyerte, a letenyei Andrássy-iskola lett a második, a harmadik helyen a lenti Vörösmarty végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!