Kultúra

2008.10.16. 02:28

A musical sokféle hangja

<b>Keszthely</b> (pe) - Saját bérletes előadás-sorozatot indít, s négy musicalt állít színpadra a Balaton Színházban a veszprémi Pannon Várszínház, amely számos sikeres produkcióval alapozta meg jó hírét Keszthelyen.

Petrovics Ernő

Egyebek közt A muzsika hangja című világhírű musicalt is megnézheti majd a publikum. E mű hírnevét a slágerré vált dalokon és szerethető hősein kívül máig ható társadalmi-történelmi mondanivalójának köszönheti. Az 1930-as évek második felében, Ausztria német megszállása idején játszódik a történet, egy hétgyermekes, anya nélkül maradt családban. Az apa magas rangú katonatiszt, aki egymaga nem tud megbirkózni a gyermekek nevelésével. Lakukban a nevelőnők naponta váltják egymást, mígnem felbukkan a környékbeli apácazárdából egy fiatal lány, s e fordulat, valamint a német megszállás választásra kényszeríti az apát.

Két ősbemutatóra is sor kerül majd. A Zorán dalaira felfűzött Boldog idő című történetet, valamint a hatvanas és hetvenes évek slágereiből összeállított Táncdalfesztivál című darabot is először láthatja majd a várszínházi csapattól a közönség. Előbbiben többek között egy vándor, egy árny, egy bohóc és egy angyal is felbukkan majd, de a zenés műfaj kedvelői a malomkövek fenegyerekével, Kinizsi Pállal is találkozhatnak a november elején kezdődő, s jövő márciusban záruló sorozatban.Zorán dalai és a 70-es évek slágerei is felcsendülnek

Ezek is érdekelhetik