Kultúra

2008.06.20. 02:29

Vissza a színházhoz

<b>Lenti - </b>A színészet az élete, ám az éneklést is vonzónak tartja Dósa Mátyás, akit a Barátok közt című televíziós sorozat Egresi Tónijaként ismert meg az ország.

Zalai Hírlap

A fiatal színész nyolc éves korában került kapcsolatba a színházzal, jelenleg Szolnokon játszik, de egy budapesti musical-bemutatóra is készül.

A fiatal színész nem bánta meg döntését, hiszen a Barátok közt című televíziós sorozatból való kilépését követően energiáinak nagy részét ismét régi szerelmére, a színházra tudja összpontosítani. Mint mondja, bár a sorozat hozta meg számára az országos népszerűséget, ám a forgatások alatt mégsem érezte magát olyan jól, mint a színházi környezetben.

- Nyolcéves korom óta a színház az igazi közegem - magyarázta. - Jelenleg Szolnokon, a Szigligeti Színházban játszom, ahol nagyon jól érzem magam, hiszen bíznak bennem, már az ötödik főszerepet kaptam. A színház egészen más, mint a televízió, ott nemcsak az arcommal kell eladni egy produkciót, hanem szakmailag is meg kell felelni.

A fiatal színész hozzátette: a színházi elfoglaltságai miatt át is költözött Szolnokra, ám az ország fővárosával sem szakította meg a kapcsolatot. Július 25-én a Margitszigeten lesz bemutatója, a Molnár László által rendezett Vörös Pimpernel című musicalben alakítja az egyik főszerepet, illetve a közelmúltban jelent meg első önálló albuma, amely miatt szintén akadnak feladatai Budapesten. A Búcsúzz szépen el című lemezt a Crystal együttesből ismert Kasza Tiborral készítette, s azon jól ismert hazai és külföldi slágereket énekel.

- Kevesen tudták rólam, hogy énekelni is nagyon szeretek, s amikor adódott ez a lehetőség, azonnal igent mondtam a lemezkészítésre - folytatta Dósa Matyi. - Elsődlegesnek azonban továbbra is a színházat tekintem. Nem az a célom, hogy betörjek a popszakmába, inkább az motivált, hogy az emberek egy másik oldalamról is megismerjenek.

Az énekes-színész nem tagadja, a lemez kiadásához hozzásegítette a népszerűség, azaz kihasználta a sztárságát. De hozzátette, ha nem lennének énekesi kvalitásai, ezeket a dalokat nem tudta volna bevállalni. A lemezen ugyanis olyan felvételek is hallhatók- többek között az olasz operaénekes, Andrea Bocelli által népszerűvé tett Time To Say Goodbye, vagy két Máté Péter szerzemény -, amelyek komoly feladat elé állították.

- Szeretném megmutatni hangi adottságomat - mondja a lemez születése kapcsán. - Sokan a beszéd alapján nem gondolják ezt rólam, s talán kíváncsiak is arra, miként birkózom meg a feladattal.

Dósa Matyi szerint a lemez a véletlennek köszönhető. Egy közös ismerősnek köszönhetően került kapcsolatba Kasza Tiborral, a Crystal együttes énekesével, aki miután meghallotta őt énekelni, felajánlotta segítségét.

- Amikor Kasza Tiborral az első közös duettet felénekeltük, szóba került, hogy lesz saját albumom - emlékezett a színész-énekes. - A dalok kiválasztásakor arra törekedtünk, hogy az idősebb korosztály is élvezhesse az albumot.A televíziós szappanoperával megszerzett népszerűsége jól kamatozik később

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!