Kultúra

2008.06.09. 02:26

Újra Zalavölgyi Kultúrtivornya

Zalaszentgrót (sj) - Időben hosszab, programjaiban bővebb lesz az idei Zalavölgyi Kultúrtivornya, melyet e hónap végén harmadszor rendeznek meg a kisvárosban.

Sámel József

A rendezvény gondolata baráti összefogás eredményeként két éve vetődött fel, a megvalósítás érdekében a szervezők megalapították a Szentgróti Lokálpatrióta Társulatot. Már az első alkalommal látszott, hogy az ötlet jó, ám tömegeket mégsem vonzott a program. Tavaly már változott a helyzet, a széleskörű kínálat sokakat érdekelt. Ekkor már nem volt kérdés, hogy lesz-e harmadik Zalavölgyi Kultúrtivornya. Az idén várhatóan tovább nő a vendégek száma, e reményt megalapozza, hogy a programtervezet minden korosztály számára folyamatos időtöltést kínál. A helyszín maradt a Kiskastély és környéke, a Liget, a nyitányra 26-án 20 órakor mégis másutt, az evangélikus templomban kerül sor, az Árva Bethlen Kata című darab bemutatójával. Másnap délután (a program naponta 14 órakor kezdődik) a sport és kézműves foglalkozások mellett fotókiállítás nyílik, lesz Múltigéző-Múltidéző címmel történelmi visszatekintő előadás , dumaszínház, s számos koncert. Szombaton énekversenyre, bábszínházi előadásra, filmvetítésre várják az érdeklődőket, s Gróti sztorik is elhangzanak.

A kultúrtivornya utolsó napján versmondó és versíró verseny, a hagyományos Petanque kupa kínál időtöltést a fesztiválon, melyet operettest, néptáncgála, és táncház zár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!