Kultúra

2008.06.20. 02:29

Napokon át tivornyáznak

<b>Zalaszentgrót - </b>Neves írók rögtönöznek majd dalszöveget, így megszülethet a találkozó indulója, a Tivornya-dal, de új fejezetek elevenednek meg a város életéből is, folytatódik a Grót Sztorik színházi előadása a Zalavölgyi Kultúrtivornyán.

Zalai Hírlap

Ezúttal lesznek állandó rendezvények is, a látogatókat kézműves utca, egészség sátor, borlilget és bortúra várja folyamatosan a június 26. és 29. közötti Kultúrtivornyán, derült ki a zalaszentgróti Máté P. Gábor beszámolójából. A veszpérmi Petőfi Színház művésze zalaszentgróti, csakúgy, mint a szervezésben, produkciókban szintén szerepet vállaló Kricsár Kamill, akit az egerszegi színházbarátok ismernek jól.

- Valóban igényes programokkal várjuk a helyieket, az ide látogatókat. Értékteremtő, értékmegőrző céllal hoztuk létre a rendezvényt, azt szeretnénk, ha magukénak éreznék az emberek - említette Kamill. Hozzátette, szerencsére a helyi vállalkozók, az önkormányzat is mögöttük áll.

Gábor elmondta, idén lesz egy afféle ráhangoló 0. nap, csütörtökön este az Evangélikus templomban láthatják az érdeklődők Pozsgai Zsolt rendezésében Kocsis István Árva Bethlen Kata című művét. Pénteken már 8 órától elfoglaltságot kínálnak az egész családnak, íjászat, kézműves bemutató, játszóház szerepel egyebek mellett a repertoárban. Lesz fotótárlat, ezen Farkas Zsuzsa, Asperján Eszter és a Nationale Geograficnál megjelent albummal is büszkélkedő Lóránt Attila mutatkozik be. Vendégül látják az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Gézát, a Maestro és az Ergo című filmek alkotóját, műveit le is vetítik. Litkai Gergely és Bödöcs Tibor dumaszínházba, a Black and Proud és a Pertu Jazz Group koncertre invitálja a közönséget.

Másnap Amerikai Autó Show ígér látványosságot, múltidéző előadást tart dr. Vándor László, a megyeszékhelyi Göcseji Múzeum igazgatója. Író-olvasó találkozón Karáth Anita, Bereményi Géza, Tasnádi István, Pozsgai Zsolt és Tömöry Péter alkot majd szöveget a Szili Péter komponálta dallamhoz, így készül a Tivornya-dal, ezután a Grót Sztorik improvizációs játéka következik Módri Györgyi, Pap Lujza, Kricsár Kamill, Máté P. Gábor színművészekkel, ha ideje engedi, Kamarás Ivánnal, valamint Tucsni András dramaturggal Stefán Gábor koreográfussal és Farkas Ignác színész-rendezővel. Ezután a Napra zenekar és az Under the Bridge muzsikál. Mivel ez idő alatt néptánctábornak is otthont ad a város, a zárónap a folklór jegyében telik, néptáncosok gondoskodnak a jó hangulatról. Este közös EB-döntő nézéssel üthetik el az időt a szurkolók, a Tivornyát bál zárja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!