Kultúra

2008.05.02. 02:27

Változatos műsorszámokkal

Hévíz (há) - Megyei kulturális fesztivállal ünnepelhette a május elsejét a fürdőváros. Immár hagyományosan, az egyéb kategória döntőjének adott otthont a település tegnap délután.

Horányi Árpád

Dr. Szarka Lajos, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója köszöntőjében biztató szavakkal indította a programot.

Balázsi Mária Éva művelődésszervező elmondta, hogy immár negyedik alkalommal látják vendégül a Zalai Művészeti Fesztivál egyéb kategóriába tartozó produkcióinak megyei döntőbe jutott legjobbjait. Több mint húsz településről érkeztek a fellépők, 31 műsorszámmal, összesen mintegy 300 szereplőt fogadott a város. A műfaji változatosság miatt mindig sok érdeklődőt vonzott a rendezvény, ez alól természetesen a tegnap délutáni találkozó sem volt kivétel.

Képviselték a szereplők a könnyűzenét, a mazsorett táncot, volt paródia, cigánytánc, modern tánc, balett, akrobatikus látványtánc, vokális muzsika, country tánc. A legszélesebb körben így a mozgásművészet jelent meg. Nem hiányzott a humor, de ez sem csak szavakban teljesedett ki, az egyes koreográfiák is magukban hordozták a hangulatemelő formációkat. A nyitány a keszthelyi The Mad-icine könnyűzenei együttes műsora volt, eleve megteremtve a közönség és a színpad közti kontaktust. A letenyei Mazso-girls Monti csárdása már egészen magasra vitte aztán a hangulatot, paródiaként jelent meg a Sörtánc című produkció a nagykapornaki Útitársak előadásában. Hosszan lehetne még tallózni a háromórás előadásban, miközben csak a nézőtéri zsúfoltság és a széksorok voltak akadályai a közönség táncra perdülésének.

A zsűriben Stefán Gábor, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Sarlós Dezső és Császár István táncpedagógus foglalt helyet, értékelésük számos oklevél kiosztását jelentette.

Ezek is érdekelhetik