Kultúra

2008.05.24. 02:27

Könyvek között

<b>Nagykanizsa - </b> Május 25-től június 12-éig tartanak az Ünnepi könyvhét kanizsa programjai - tudtuk meg tegnap a Halis István Városi Könytárban. A s ...

Kelemen Valéria

Nagykanizsa (kv) - Május 25-től június 12-éig tartanak az Ünnepi könyvhét kanizsa programjai - tudtuk meg tegnap a Halis István Városi Könytárban. A sajtótájékoztatón a bibliotéka igazgatója, Czupi Gyula kiemelte: minden korábbinál színesebb a könyvheti program, melyben a helyi szereplők mellett az országos hírűek is megjelennek. Június 6-án 17 órakor lesz ugyanis dr. Csernus Imre: A Nő című könyvéhez kapcsolódó képanyagból készült kiállítás megnyitója, melyet kötetlen beszélgetés követ az íróval. Első eseményként május 25-én 16 órakor a könyvtárban Esterházy Péter olvas fel Semmi művészet című új regényéből. A dél-zalai alkotók közül új kötettel mutatkozik be Riersch Zoltán, Pék Pál, Bicsák Erzsébet és Erdős Attila, Kósa Pál, Szoliva János, Polgár József, Szabadi József és Pápai János, s további szlovén és magyar kötetbemutatókra is sor kerül. Pék Pál és Polgár József a Honvéd Kaszinóban lép közönség elé, a többi rendezvény a Halis könyvtárban lesz. Az Ünnepi könyvhét megnyitója június 5-én lesz a Deák téren, ekkor mutatják be dr. Kapos Zoltán tanulmánykötetét, a Kanizsai Antológia 7. kötetét, valamint a szlovéniai Hagymás István könyvét. A Deák téren három napon át ingujjban , az utcán jelenik meg a kortárs irodalom, majd június 12-én este Gere István: A zápor árnyéka című kötetetének bemutatója zárja a dedikálásokkal kísért sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!