Kultúra

2008.05.26. 02:24

Átadták a Göcsej Filmszemle idei díjait

Zalaegerszeg (hp) - Szombaton az Ady moziban került sor a IV. Göcsej Filmszemle bemutatóira. Huszonegy filmet vetítettek, s közben a zsűri átadta az idei legjobbaknak a díjakat.

Hajdu Péter

Az idei filmszemlére is az ország minden részéből érkeztek az alkotások, amelyeket a nap folyamán ingyen tekinthettek meg az érdeklődők az Ady Filmcentrumban.

Három kategóriában került sor az idei amatőr filmalkotások értékelésre: játékfilm, dokumentumfilm, illetve Zala megyei téma, Zala megyei alkotás címen adott át díjakat a zsűri a délutáni vetítési szünetben, amikor Lovass Tibor, a filmszemle házigazdája köszöntötte az alkotókat és a nézőket.

A zsűri tagjai: Halmy György filmrendező, dr. Havasi János, az MTV Határon Túli Műsorok Szerkesztőségének vezetője, Pápes Éva filmes szakíró az idei alkotások utáni benyomásaikról szólva többek között elmondták, idén az alkotók nem vállalkoztak hosszabb játékfilmekre, de voltak köztük kiugró alkotások. Kiemelték továbbá az amatőr filmezés közösségteremtő erejét, amelyből jó példákat láttak, s szóltak az operatőri munka javulásáról.

A zalai téma, zalai alkotók kategóriában az első díjat Kotnyek István, Gerócs László, Kalász József Orommadarak című alkotása nyerte el.A dokumentumfilmek közül Katits Kálmán Nagyapám és a tarkón lőtt világ című filmjét értékelték a legjobbnak, a játékfilmek közül pedig Csóka Miklós, Balogh János Aranypart című alkotása vitte el a pálmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!