Kultúra

2008.04.15. 02:29

Szakok, beruházások

Zalaegerszeg - A helyi felsőoktatási intézmények háromszoros túljelentkezést regisztráltak, derült ki a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány kuratóriumának legutóbbi ülésén.

Sinkovics Eta

Ez azt is jelenti, hogy a megyeszékhely három felsőoktatási intézményében sikeresnek bizonyultak az idei beiskolázási kampányok. A kuratórium elmúlt félévre visszatekintő összegzésében szó esett azokról az eseményekről is, amelyek kihatnak ezen intézmények jövőjére. Az idén létrejött új Nyugat-magyarországi Egyetemmel, ahol közel 1800 zalai fiatal tanul, a városi és a megyei önkormányzat szeretné a regionális együttműködést erősíteni, ennek további lehetőségeiről is folytatnak májusban tárgyalásokat. Dr. Gyimesi Endre polgármester és Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány (ZFOK) igazgatója a Pécsi Tudományegyetem vezetésével folytatott megbeszélést, melynek során szóba kerültek az Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjának fejlesztési lehetőségei, köztük a BSc szintű, hazai viszonylatban egyedülálló ergoterápia szak elindulása. A pécsi egyetem ezen kara, valamint a Pollack Mihály Műszaki Kara a hallgatói utánpótlás biztosítása és a szorosabb szakmai kapcsolat érdekében a közeljövőben együttműködési szerződést kíván kötni a Deák- ésa Széchenyi-szakközépiskolával, illetve döntés született arról, hogy az egyetem elindítja Zalaegerszegen a logisztikai műszaki menedzserasszisztens felsőfokú szakképzést.

További információ, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) pályázatot nyújtott be a kar zalaegerszegi képzésének fejlesztésére, oktatási és labor épület kialakítására. A Budapesti Gazdasági Főiskola pedig a Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetének fejlesztésére adott be pályázatot, a főiskolai városrészen belül még fel nem újított három épület átalakításával kollégium, könyvtár, infokommunikációs központ kialakítására.

A közalapítvány egyebek közt 68400 forinttal támogat egy új gyógytornász szakmai kutatási programot, százezer forinttal pedig a PSZF kosárlabdacsapatának brüsszeli, nemzetközi kupán való vendégszereplését. Egyre szorosabb szakmai kapcsolatokra törekednek a szakközépiskolákkal Felsőoktatási tézmények: BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézete, PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja, BME Gépészmérnöki Kar Zalaegerszegi Képzése

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!