Kultúra

2008.04.02. 02:28

A Bolero, meg a fodrász

Zalaegerszeg (pgy) - Önálló estjére készül az Albatrosz Táncegyüttes. A társulat ebben az esztendőben is a Hevesi Sándor Színházba várja az érdeklődőket.

Péter Gyöngyi

A táncszínházat, a moderntáncot kedvelő zalaiak már bizonyára jól tudják, hogy tavasszal az Albatrosz Táncegyüttes rendre bemutatja legújabb koreográgfiáit, illetve mellettük a Keresztury Dezső ÁMK művészeti iskolásai ugyancsak számot adnak arról, mennyit tanultak az elmúlt hónapok során. Így lesz ez most is. Végéhez közeledik a próbafolyamat, hamarosan közönség elé lép a 120 táncos. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő felnőtt tásulat önálló estje - a hagyományokhoz híven - ezúttal is két felvonásból áll.

- Az első részben két rövidebb és egy hosszabb lélegzetvételű darabot mutatunk be, mindhárom koreográfia könnyedebb stílust képvisel - mondta elöljáróban a vasárnapi, 15 és 19 órakor kezdődő fellépések kapcsán az együttes vezetője, Háriné Molnár Ágnes. - Meghívtuk a művészeti iskola növendékeit is, ők főként a második részben szerepelnek, de mi is jelentkezünk ebben a felvonásban is három új számmal.

Az első darab egy modern tangó lesz, de természetesen nem tangózni szeretnének az Albatrosz tagjai, hiszen a társastánc nem a műfajunk. A különböző zenék ragadták magukkal a koreográfust, a csapat irányítóját. Ágnes álmodta meg az első felvonás záródarabját is, Ravel Bolero című zenéje régóta foglalkoztatta. Ebben a 20 szereplőt felvonultató munkában a táncegyüttes 12 tagja mellett a művészeti iskolások, illetve az egerszgi kísérleti táncstúdió tagjai közül is részt vesznek néhányan. E két darab között Tornyos Ervin egy művével ismerkedhet meg a nagyérdemű.

A második felvonás során a diákok könnyedebb műsora mellett az Albatrosz tagjai egy kimondottan moderntánccal lépnek fel, majd egy kissé szomorkás történetet jelenítenek meg, mely arról szól, hogy a férjek elesnek a háborúban, és az asszonyok így egyedül maradnak. A harmadik szám - oldásképpen - már a humort állítja középpontba: Ervin bácsi, a fodrász címmel bohókás művel derítik fel a közönséget az egerszegi együttes tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!