Kultúra

2007.10.19. 02:29

Mindörökké rock and roll

Nagykanizsa - A HSMK nyitóelőadásán a már hazajáró veszprémi Pannon Várszínház ifjú társulata a Hotel Menthol rock and roll zenétől túlfűtött lakosztályaiba invitálta a közönséget. A publikum vastapsából kiderült, meglehetősen tetszett a vendéglátás.

Benedek Bálint

A kultusz azért megmaradt, a Hotel Menthol pedig egy olyan csodálatos világ, ahova érdemes visszatérni, hiszen a falai között megmaradt a rock and roll minden cseppje.

Az álomvilág nehezen elérhető, ebben segített a szálakat mozgató Mike, akit a veszprémiek legkarakteresebb színésze, Egyed Brigitta alakított. Az előadás elejétől kezdve kiváló hangjával varázsolt, hisz ő maga volt a zene szóvivője, egy két lábon járó rock and roll szótár. Fő feladata a híres napszemüveg osztás volt, amin keresztül bárki beleszippanthatott az örökzöld slágerek habkönnyű világába. A laza, csupa mozgás, jampi srác karakterében lubickolt. A musicalben rajta kívül szereplő fiatalok azonban nem mindig tudtak élni a rájuk osztott figurák adta lehetőségekkel. A poéngyártásra így sem lehetett panasz, de az előadás első felvonásának néhány jelenetét csak gyenge taps követte.

Az Isztambul című nagy sikerű dal viszont hamar feledtette a kisebb megingásokat, s vastaps lett a fiatalok jutalma. A második részben Mike folytatta jótékony ámokfutását , s ritmusos dalokkal édesgette a rock and roll felé a szereplőket. A zene hallatán a fiatalok még a gátlásaikat is hamar levetkőzték, viharos körülmények között szövődtek a szerelmek. Mike mellett a Bringát alakító Koscsisák András is kitett magáért, aki a felettébb különc viselkedését poénáradattal fejelte meg. Furcsa, Elvis Persley stílusú rángása nagy tapsot kapott. A középiskolásokból álló táncosok - köztük az egyetlen kanizsai fiatallal, Valu Rebekával - pergő műsort adtak.

A java még ezután következett, a társaság megérkezett a Hotel Mentholba, ahol buli buli hátán fogadta őket, Limbó láz, rock and roll party, rocky és a szabadság. Ebből egyébként az ekkor már a folyamatosan tapsoló közönség sem maradhatott ki. A pergős rockyra néhány nézőt is felrángattak a színpadra, s a lelkesedését látva, akár hajnalig is tarthatott volna az Ereszd el a hajamat! ...

Ezek is érdekelhetik