Kultúra

2007.01.08. 03:29

Multikulturális gála

Nagykanizsa - Az Ifjúsági és Civil Házban szombaton este horvát, szlovén és magyar fellépők szórakoztatták a közönséget a hagyományos újévi gálán.

Zalai Hírlap

A Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány rendezte program a horvát Belicki Brass rézfúvós kvintett muzsikájával vette kezdetét. A szervezők nevében Baráth Zoltán, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola igazgatója elmondta: a hagyományos év eleji program a szomszédos országokkal közös rendezvénnyé alakult át, melyen a művészetek multikulturális jellege áthidalja a nyelvi nehézségeket, s a zene a kulturális különbségek és azonosságok felismerését, megértését segíti.Cseresnyés Péter alpolgármester újévi köszöntőjét követően a helyi művészeti iskola képviseletében a 12 éves Horváth Krisztina csodálatosan játszotta Chopin cisz-moll keringőjét, a Bojtár együttes kíséretében Kócza Levente és Kovács Richárd néptánctudását csillantotta meg, a Bogdán Norbert vezette Zakae Save tiró roma feldolgozásokat adott elő, Pulai Viktória Edvin Marton zenéjére mutatta be Vágyakozás című balettkoreográfiáját, s a keszthelyi klarinétkvartett, a szlovén A3 harmonikatrió és a csáktornyai Teuta moderntánc csoport emelte még az est fényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!