Kultúra

2007.01.30. 03:28

Hány bőrt húzzunk le egy csatorna arcáról?

A lány mosolyogva réved a semmibe. Hiába tolnak eléje gyönyörű tortát, hiába ölelgetik, hiába a sok puszi, olykor ugyan felnevet, de az arc mimikája nemigen reagál, azt sem veszi észre, hogy szétnyílik rajta a rózsaszín pongyola.

Szabó Judit

Hát nem. Szerintem nem lenne kötelező az, hogy a kereskedelmi csatorna, mely elsőként hozta otthonainkba a hollandok vitatható értékű találmányát, a Big Brother című tv-s kukkoló műsort - szóval a TV2 nem szorul rá, hogy az utolsó bőrt is lehúzza saját élő halottjáról. De nem hagyják ki. Az első szériát megnyerő lány, Évi sorsába vasárnap este ismét bepillantást nyertünk, méghozzá a magát a valóság feltárójaként meghatározó Napló című riportmagazinban. Amit láttunk, arra alighanem nincs jobb szó, mint a kiszolgáltatott teljes kifosztása. A riporternő áll a kamera előtt, s szomorú boci szemekkel kérdi - tőlünk?! - mi lesz szegény Évivel. Rendes körülmények között egy hivatásos gyám seprűvel zavarná el a stábot, a mentális vagy akár valóságos delíriumban leledző szerencsétlen nő közeléből, dehát Évinek nincs ilyen védelmezője. Ő maga pedig nem képes megvédeni magát, rég nincs abban az állapotban. A TV2? Kit érdekelnek a jóérzés diktálta morális kérdések, amikor még egy bőrt le lehet húzni a lecsúszott kiscsajról, premier plánban mutatva kiüresedett tekintetét. Hogy is jutott ide, miért nem tudott megállni a lejtőn? Sajnos, nem tudjuk - nyúlik a mondat Dorogi Gabriella szájában. Tényleg nem? Ő speciel jót akar, hozott aggódó videoüzenetet a régi házlakóktól, ideutaztatta Popeye-t, a jóérzésű szegedi cukrászt is. Közben simán rátört egy összetört emberre. Hogy kinek akart jót ez a riport? Hát nem az Évinek, az biztos. A nézettségnek annál inkább. Kíváncsi lennék, a második széria győztese, Zsófi miért nem mutogatható. Csak nem azért, mert ő meg tudja védeni magát?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!