Kultúra

2007.01.04. 03:29

A szabad szórakások

Zalaegerszeg - Térségünk kulturális folyóirata, a Pannon Tükör mozgalmasra sikerült lapszámmal búcsúztatta az óesztendőt. A tallózásból kiderül, tartalmas olvasnivalóval állunk szemben.

Zalai Hírlap

A kritikai lapok közt találjuk a kanizsai irodalomtörténész-tanár, Lehota János írását, aki kedves témájával, a Bánk bánnal bíbelődik ismét, a szó legjobb értelmében, hiszen készül a kötete átdolgozott kiadása. Szirtes Gábor kritikus a pannon táj nagy énekesének, Takáts Gyulának Öt esztendő Drangalagban című naplóját veszi górcső alá. A nyolcvanas évek első felében járunk, ahol a felbolydulóban lévő környezetben Drangalag a csend, a harmónia, a nyugalom világa, melyre egy kis ablakot nyit az olvasó számára a költőfejedelem. A főszerkesztő, Péntek Imre, Halász Albert Mindenszó című szabad szórakásait vizsgálja meg közelebbről, Szemes Péter szerkesztő pedig a már említett Soós József kötetéről értekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!