Kultúra

2007.01.15. 03:28

A Hévíz kínálja

Zalaegerszeg (vl) - A Hévíz című folyóirat legfrissebb száma a szépirodalmi alkotások mellett érdekes dokumentumokat közöl a fürdőváros múlt századi történetéből.

Varga Lívia

A művészeti és művelődési folyóirat Szilágyi Ferenc és Kardos Gy. József verseivel állít emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának, míg Németh István Péter írása révén Vasadi Pál költészete elevenedik meg az olvasók számára. A Kapronczay Károly által jegyzett tanulmányból megtudhatjuk, hogy a két világháború közt milyen gondokkal küzdött a magyar egészségügy, Horváth József írásából pedig arra derül fény, hogy milyen kapcsolat fűzte Csokonai Vitéz Mihályt Festetics Györgyhöz, illetve a Georgikonhoz. Ezenkívül bepillantást nyerhet az olvasó a hévízi tófürdő, valamint a XIX-XX. századi Keszthely történetébe. László József Spiró György Fogság című regényét méltatja, míg több remek szerző lírai és prózai írásai mellett Erdélyi Z. János gyönyörű, Julónak címzett szerelmes versei is olvashatóak a folyóirat legújabb számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!