Kultúra

2006.09.07. 02:29

Újra lesz bérletes előadássorozat

Lendva (gyf) - Hat nagyszerű előadást kínál új bérletes évadjára a határon túli magyar kisváros művelődési központja. A színházi sorozatban ez évben fővárosi, pécsi és győri művészek is szórakoztatják majd az érdeklődőket.

nincs nev

A tavalyi sikeres sorozat után ismét bérletes színházi évadot hirdet a lendvai Színház- és Hangversenyterem. A kultúra iránt érdeklődők ezúttal is hat előadást tekinthetnek meg, többségében igazi színházi közönségkedvenceket.

A hat darabból kettőt a Pesti Színház művészei mutatnak be, Terence McNally Mesterkurzus című drámáját - melynek rendezője Marton László - mások mellett Kútvölgyi Erzsébet, Fellegi Ádám, Pápai Erika és Homonnay Zsolt adja elő, míg Moliére Képzelt beteg című ismert vígjátékának főszereplői Reviczky Gábor, Hegyi Barbara, Oberfrank Pál és Igó Éva lesznek. Ez utóbbi előadást Rusznyák Gábor rendezi.

A Pécsi Színház Edward Albee klasszikusát, a Nem félünk a farkastól című drámát hozza el Lendvára, Béres Attila dirigálása mellett Udvaros Dorottya és Balikó Tamás lesz a két főszereplője a műnek. A Győri Színház hasonlóképpen örökzöld darabbal mutatkozik be, a Tennessee Williams által írt Macska a forró bádogtetőn című drámában Dósa Zsuzsa, Ungvári István, Orosz Barbara és Posonyi Takács László alakítjaa főbb szerepeket. A zenés műfaj kedvelői számára a Ruttkai Éva Színház Hyppolit, a lakáj című zenés komédiája, valamint Kálmán Imre jól ismert operettje, a Csárdáskirálynő lehet vonzó - ez utóbbit a Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor nevével fémjelzett Operettvilág nevű társulat állítja színpadra, míg Hyppolit történetében Benedek Miklós, Szacsvay László, Kováts Adél és Gáti Oszkár is bemutatkozik.

A lendvai közművelődési intézmény a magyar nyelvű bérletes előadássorozat mellett a térségben élő szlovének számára is szervez hasonló programsorozatot, melynek egyik érdekessége, hogy ugyancsak szerepel benne a Macska a forró bádogtetőn című Williams-dráma. A szlovén bérletes sorozatból a csak magyarul értő közönség számára a maribori balett-társulat ideérkező előadása is vonzó lehet még.Macska a forró bádogtetőn - két nyelven is megy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!