Kultúra

2006.07.06. 02:28

Készülheta rámpa

Zalaegerszeg (ahzs) - A Deák Ferenc Megyei Könyvtárban ezen a nyáron elkészülhet az akadálymentesítést szolgáló külső rámpa, de más újdonságok is várhatók a közgyűjteményben.

Mórocz Zsolt

Zalaegerszeg (ahzs) - A Deák Ferenc Megyei Könyvtárban ezen a nyáron elkészülhet az akadálymentesítést szolgáló külső rámpa, de más újdonságok is várhatók a közgyűjteményben. A megyei könyvtár július 10-től 30-ig zárva tart, de ez nem jelenti azt, hogy tétlenkednének, sőt, éppen ezt az időszakot használják ki az esedékes állagmegóvási és felújítási munkák elvégzésére. A sok ezer kötetnyi állomány miatt mindig nagy jelentősége van többek között a portalanításnak, festésnek, ám ezen kívül az arculattervezés jegyében megújuló eligazító, tájékoztató táblákkal is találkozhatnak az olvasók. A könyvtár pályázaton nyert forrást arra, hogy automata beléptető portált alakítson ki, ennek előkészületei is megkezdődnek júliusban. A legnagyobb változás azonban az akadálymentesítés lesz. A vakok és gyengénlátók ellátása mellett a följáró rámpa elkészültével a mozgáskorlátozottak és a kismamák is gördülékenyebben jutnak hozzá a könyvtári szolgáltatásokhoz. Mint Tóth Judit igazgatóhelyettestől megtudtuk, a közgyűjtemény informatikai rendszere is megújul, új verziókat telepítenek a terminálokra. A kistérségi ellátó hálózat érdekében - melynek kiszolgálásához már folyamatban van a dokumentumbeszerzés - raktáraikat is felújítják. Zalaegerszeg (ahzs) - A Deák Ferenc Megyei Könyvtárban ezen a nyáron elkészülhet az akadálymentesítést szolgáló külső rámpa, de más újdonságok is várhatók a közgyűjteményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!