Külsősárd

2015.08.14. 16:26

Ásványvizet osztottak Külsősárdon - A hőség veszélyeire hívták fel a figyelmet

Külsősárd – A hőségriadóra való tekintettel minden háztartáshoz vitetett ásványvizet a település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A községben nincs bolt, a többségében időskorú lakók számára ezért nehézséget jelent a bevásárlás, ezen kívántak valamelyest segíteni – indokolta Gasparics Győző polgármester, hozzátéve, hogy a látogatások során egyben fel is hívták a lakosság figyelmét a rendkívüli időjárás veszélyeire.

- Az önkormányzat egyik fő feladata a lakosság életkörülményeinek javítása - jelentette ki a polgármester. - Ha ilyen forróság alakul ki, akkor azzal tudunk legjobban segíteni, ha szomjúságot oltó vizet osztunk ki, illetve felhívjuk a figyelmet a hőség okozta egyéb veszélyekre.

Gasparics Győző hozzátette: bár kiváló minőségi vezetékes ivóvíz van a községben, ám a lakosok nagyobb része inkább a palackozott ásványvizet kedveli. Ezt viszont helyi bolt hiányában csak távolabbról tudják beszerezni.

- Az idős korúak számára nagyon fontos, hogy ebben a kánikulában minél kevesebbet tartózkodjanak a napon, ezért azt tanácsoltuk nekik, maradjanak otthon - folytatta a polgármester. - Inkább segítünk a szükséges bevásárlásokban, többek közt az ivóvíz beszerzésében is. Arról is tájékoztattuk őket, hogy az ásott kutak egy részének vízszintje is lecsökkent, ezért az öntözés is nehezebbé vált.

A zalai községben 27 önálló háztartás van, a polgármester Tóth László falugondnok segítségével valamennyi számára egy-egy karton ásványvizet szállított ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!