Külföld

2012.04.27. 23:18

Videó: Bizarr torta

Komoly bajba került egy svéd miniszter egy bizarr torta miatt.

zaol.hu

Egy fekete nőt ábrázoló tortát vágtak fel egy rendezvényen, melyen Lena Adelsohn Liljeroth svéd kulturális miniszter is részt vett. A kicsit sem szokványos desszerttel a fekete nők körülmetélésére akarták felhívni a figyelmet.

A különös művészeti akció azonban a visszájára sült el, és azóta a svéd minisztert rasszizmussal vádolják és lemondását követelik.

A bizarr torta egy fekete nő testét formázta meg, mely belül piros színű volt. A szeletelést az ágyékrésznél kezdték el. Ráadásul minden egyes vágásnál nagyot ordított az asztal alatt megbújó nő, aki a fejét "kölcsönözte" a tortához.

A tortát szeletelők vidáman kóstolgatták az édességet, többen fotózták és videózták.

 

Videó - Bizarr torta

 

 

 

A Svédországi Afrikaiak Egyesülete azonban kicsit sem találta viccesnek a dolgot. Mélyen elítélték, hogy a fekete nők körülmetésére ilyen perverz módon kívánták felhívni a figyelmet a stockholmi Modern Művészetek Múzeumában. Az egyesület a svéd miniszter lemondását követeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!