Külföld

2008.05.15. 13:04

<u>Nőttek Obama győzelmi esélyei</u>

<b>Michigan</b> - <em>Barack Obamát</em> támogatja a volt elnökjelölt-aspiráns, a demokrata párti <em>John Edwards</em>. A volt észak-karolinai szenátor Obama kampánygyűlésén tette meg várva várt bejelentését a michigani Grand Rapidsben, s egyúttal a Demokrata Párt egységét sürgette.

nincs nev

Edwards felhívta a figyelmet arra, hogy az elhúzódó demokrata előválasztási kampány ronthatja a republikánus jelölt legyőzésének esélyét a novemberi elnökválasztáson – közli a Stop.hu. 

Az elnökjelöltségért folyó versengésből már januárban kiszállt Edwards elköteleződése komoly csapás Hillary Clinton kampányára, mivel az afro-amerikai politikus oldalára állíthatja Edwards fehér bőrű támogatóit. Edwards korábban a szegények és a munkások bajnokaként kampányolt, s mióta visszalépett, Clinton és Obama vetélkedett "kegyeiért".

Az ABC News hírcsatorna becslése szerint Obamának 1890, Clintonnak 1713 delegátusa van a jelöltállító kongresszusra a jelöltséghez szükséges 2025-ből. A demokrata előválasztásokból mindössze 3 hét, 5 megméretés, 189 kiosztandó delegátus maradt; a következő fordulót jövő kedden tartják Kentuckyban és Oregonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!