Külföld

2008.05.15. 13:36

<u>Erős utórengések rázták meg Kínát</u>

<b>Szecsuán</b> - Újabb erős utórengés rázta meg csütörtökön a három nappal korábbi földrengés epicentrumának közelében lévő Jinghsziu települést. A hétfői 7,9-es erősségű földmozgás után megsérült házak közül számos épület teljesen összeomlott, sziklák hullottak a hegyekből.

nincs nev

A Richter-skála szerinti ötös erősség feletti utórengések rázzák a hétfői pusztító földmozgás óta a délnyugat-kínai Szecsuán tartományt. A kínai hatóságok újabb helikoptereket és katonák tízezreit vezényelték a térségbe – közli a Stop.hu. A szerda esti adatok szerint 26 ezer ember van továbbra is a romok alatt a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű hétfői földrengés után. 

A kínai hatóságok közben újabb 90 helikoptert és 30 ezer katonát vezényeltek az ország földrengés sújtotta délnyugati térségébe, Szecsuán tartományba. A vízgazdálkodási miniszter árvíztől tart, mert megsérültek gátak biztonsági rendszerei is. A Baptista Szeretetszolgálat egy tízezer lakosú település segélyezését vállalta Szecsuánban. Az áldozatok száma megközelíti a 20 ezret. 

A pekingi külügyminisztérium szóvivője bejelentette, hogy Kína elfogadta japán mentőegység közreműködését a földrengés sújtotta területeken. A hírt tokiói külügyi illetékesek is megerősítették. A tervek szerint mintegy 60 fős mentőalakulat indul Szecsuán tartományba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!