Külföld

2015.08.04. 08:41

Tűz és robbanás volt Hamburgban egy bunkerben, sokan megsérültek (frissítve)

Tűz ütött ki és robbanás történt kedden a németországi Hamburgban egy második világháborús bunkerben, amelyben ma asztalosműhely működik. Legkevesebb 45 ember megsérült.

A baleset 45 sérültje közül 19-et kórházba szállítottak. A sérültek között van 15 tűzoltó is. További 16 embert enyhe füstmérgezés miatt kellett a helyszínen ellátni, egy tűzoltónak pedig összeomlott a vérkeringése.

A hamburgi tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz hajnalban tört ki az asztalosműhelyként használt, úgynevezett magasbunkerben, amelyben a fa kezelésére használt olajat is tárolnak, nagyjából 100 tonnát.

Az oltás közben robbanás történt, annyira erős, hogy "a légnyomás még a környéken tárolt kerékpárokat is a levegőbe repítette" - idézte a tűzoltóság szóvivőjét hírportálján az NDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság. Mintegy kétszáz tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A környéket sűrű füst lepte el. A bunker körüli lakóházakat kiürítették, több mint 60 embert helyeztek biztonságba.

A lángokat kora estére sikerült megfékezni, azonban még az esti órákban is dolgoztak a parázsló tűzfészkek felszámolásán. Amíg ezzel nem végeznek, addig a lakók sem térhetnek vissza otthonaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!