Külföld

2011.02.18. 20:20

Tunéziában bejelentették az összes politikai fogoly szabadlábra helyezését

A tunéziai ideiglenes kormány általános amnesztiát hirdetett pénteken a politikai foglyok számára, és szociális intézkedéseket hozott a legszegényebbek támogatására.

MTI

Egy korábbi, feltételekhez kötött amnesztia mintegy 3 ezer emberre vonatkozott, s ezt terjesztik ki még 3-500-ra. A rendeletet a közeli napokban hozzák nyilvánosságra.
   
A kormány közölte, hogy további 50 ezer családnak ítélik oda a legszegényebbeknek járó állami támogatásokat áprilistól. Az ilyen családok száma ezzel 185 ezerre nő. Kiosztanak ingyenesen 25 ezer társadalombiztosítási kártyát. Véglegesítik azokat az építőmunkásokat, akik 2000 óta folyamatosan a közszolgáltatásban dolgoznak, és meg fogják kapni az ipari munkásoknak járó minimálbért.
   
Az országban az előző rendszer megdöntése óta is sorozatos sztrájkok vannak, a gazdaság gyakorlatilag megbénult.
   
Pénteken nyilvánosságra került Tunéziában, hogy meggyilkoltak egy lengyel papot. A főváros közelében egy kisebb település egyházi iskolájának a garázsában bukkantak rá a holttestére. A 34 éves férfi torkát elvágták a gyilkosok. A belügyminisztérium "szélsőséges terroristák" számlájára írta a bűncselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!