Külföld

2009.12.17. 07:27

Szomorú siker sztori: A szervdonor édesapja lesz a szívet befogadó fiú esküvői tanúja

Különleges esküvőre készülnek Ausztráliában: egy férfi annak a fiatalembernek lesz esküvői tanúja, akiben elhunyt fiának szíve dobog.

zaol.hu

Oliver Zammit karácsony után két nappal fogja az esküvői ceremónián átnyújtani a jegygyűrűket a vőlegénynek, Kosztasz Gribilasznak. A két férfi Zammit fiának, Doujonnak tragikus halála és a szívátültetés után barátkozott össze.

A húszéves Doujon tavaly vesztette életét görögországi nyaralása során Mükonosz szigeten egy éjszakai klubban történt támadás következtében. Korábbi kérésének megfelelően családja beleegyezett a szervadományozásba. Csupán a véletlen műve, hogy a szívet kapó férfi is ausztrál születésű; Gribilasz tízéves kora óta él Athénban. 

Gribilasz szintén ausztrál származású jegyesével, Poppyval nagy esküvőt tervezett. Kialakuló súlyos szívbetegsége miatta azonban a pár inkább a gyors ceremónia mellett döntött az athéni anyakönyvi hivatalban. Nem sokkal később azonban a férfi megkapta a donorszívet, így decemberben bepótolhatják a korábban tervezett nagy ünnepséget, amelyen Oliver Zammit is fontos szerepet kap.

Forrás: MTI/APA/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!