Külföld

2011.11.23. 08:51

Steve Jobs életőről a Facebook-film forgatókönyvírója készíthet filmet

Film készülhet az október elején elhunyt Steve Jobsról: az Apple egyik alapítójáról szóló alkotást valószínűleg Aaron Sorkin, A közösségi háló című dráma Oscar-díjas forgatókönyvírója forgatja majd.

MTI

A Sony stúdió már bekért egy szkriptet Sorkintól, aki "komolyan fontolóra vette" az ajánlatot. "Nagyszerű film lehetne" - jegyezte meg.

A filmes szakember épp most olvassa a Steve Jobsról nemrég megjelent életrajzi könyvet, amelyet Walter Isaacson jegyez. A kötet előkészületeiben Steve Jobs is részt vett, a szerző két év alatt több mint negyven interjúra ült le a számítástechnikai guruval. A hírek szerint a Sony már szert tett a könyv jogaira.

Steve Jobs október elején hunyt el hasnyálmirigyrákban, mindössze 56 éves volt. Nevéhez kötődik az utóbbi évek "kütyüslágerei" közül iPod, az iPhone és az iPad. Fejlesztései révén az utóbbi 35 évben oly mértékben járult hozzá a digitális társadalom kialakulásához, mint kevesen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!