Külföld

2016.04.29. 17:38

Összeesküvési elméleteket táplál a Trump-kampány Hillary Clinton egészségi állapotáról

Rádióinterjúban kérdőjelezte meg Hillary Clinton egészségét Corey Lewandowski, a republikánus elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump kampánymenedzsere. Megjegyzésére azért figyeltek fel az elemzők, mert kampányában Donald Trump többször is nyíltan kimondta, hogy Clintonban nincs elég energia, hiányzik belőle az életerő.

Lewandowski az egyik bostoni rádióállomás vendége volt, s a műsorban résztvevő vendégek egyikének kérdésére válaszolva beszélt - egyébként immár nem először -  a várható demokrata elnökjelölt egészségi állapotáról. Hillary Cinton "állandó és mély köhögéséről" beszélve azt találta mondani, hogy "néhány kérdés felmerül" a volt külügyminiszter egészségi állapotát illetően.

A jobboldali lapok és internetes portálok szinte megszállottan foglalkoznak Hillary Clinton egészségi állapotával, minden egyes köhintésére reagálnak. Nemrégiben a Weekly Standard című hetilap jelentetett meg az internetes oldalán egy rövid videót, amelyen Hillary Clinton köhög. "Betegnek és kimerültnek látszik" - fogalmazott egyik műsorában Rush Limbaugh, a jobboldali rádiózás fenegyereke, akinek tizenöt milliós hallgatótábora van. "Újabb köhögési rohama volt" - rögzítette a Breitbart internetes portál. Rendszeresen foglalkozik HIllary Clinton egészségi állapotával a Drudge Report is, amelyik "Mi a baj Hillary Clintonnal?" kérdésbe fogalmazta álláspontját az egyik, a köhögő Clintont mutató videóhoz írt kommentárjában.       A jobboldali internetes portálokon rendszeresen téma Hillary Clinton egészségi állapota, s Donald Trump, a republikánusok vezető elnökjelölt-aspiránsa is rendszeresen előhozakodik azzal, hogy Clinton erőnléte nem jó, a politikus "nem elég erős" ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen.

Rádióinterjújában Lewandowski leszögezte, hogy ő nem orvos, csak észrevételei vannak, s felhívta a figyelmet arra, hogy a 69 éves Donald Trump már nyilvánosságra hozta az egészségi állapotáről szóló orvosi jelentést. A jelentést a New York-i Lennox Hill kórház orvosa, Harold Bornstein adta ki, aki leszögezi, hogy Donald Trumpnak az elmúlt 39 évben nem volt jelentős egészségügyi problémája és ő lenne "a egegészségesebb ember, akit valaha is elnöknek választottak".

A 68 éves Hillary Clinton már tavaly nyilvánosságra hozta az egészségi állapotáról készült orvosi jelentést, amelyből kiderül, hogy a politikusnak pajzsmirigy-alulműködése van és időszakos allergiával küszködik, valamint vérhigító győgyszert szed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!