Külföld

2015.08.11. 10:28

Németországban lezuhant egy amerikai harci repülőgép

Berlin - Németországban kedden lezuhant egy amerikai harci repülőgép.

Az F16-os típusú gép a bajorországi Bayreuth térségében zuhant le egy erdős területen délelőtt fél tíz körül. A pilóta katapultált.

A Bild című lap online kiadásában megjelent beszámoló  szerint a baleset helyszínén tűz ütött ki, és a tűzoltók 11.30 körül még dolgoztak.

A BR bajor regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki és a térséget lezárták.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az amerikai harci gépen valószínűleg volt egy 100 kilogrammos gyakorlóbomba. A gép minden bizonnyal a Bayreuth térségében fekvő Grafenwöhrnél működő kiképző bázisról szállt fel és egy manőver közben zuhant le.

Grafenwöhr a közeli Vilseckben és Hohenfelsben működő bázisokkal együtt az amerikai hadsereg legnagyobb kiképző központja az Egyesült Államok határain kívül.  Nagyjából 10 ezer amerikai katona szolgál a bajorországi központban, amely 3 ezer polgári alkalmazottat is foglalkoztat. Az amerikai egységek NATO-partnerországok katonáival együtt gyakorolnak műveleteket a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!