Külföld

2010.08.13. 15:53

Nem volt tűz a csernobili zónában a rendkívüli hőség idején

Ungvár – Az illetékes ukrán hatóság szerint egyetlen tűzesetet sem észleltek a csernobili zónában a rendkívüli hőség idején.

MTI

Oreszt Turkevics, az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma Kijev megyei főosztályának vezetője pénteki kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a csernobili zónában nem volt egyetlen tűzeset sem, leszámítva a fű égését egy 500 négyzetméteres területen, ám ezt azonnal eloltották. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a növényzet pénteken gyulladt meg – adta hírül a korrespondent.net ukrán hírportál.
   
Turkevics az eset kapcsán közölte: „ez nem jelentős esemény, ilyen naponta előfordul a megyében”. Hozzátette, hogy itt nincs szó a helyzetet befolyásoló rendkívüli történésről.
   
Korábban Szergej Vusz, a csernobili tiltott zónát igazgató állami hivatal vezetője azt nyilatkozta, hogy augusztus első hetében két tűzeset fordult elő a tiltott zónában, de arról biztosított, hogy stabil az övezet tűzvédelmi helyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!