Külföld

2009.10.08. 07:09

Nagy erejű robbanás Kabulban - 12 embert vitt magával a halálba a merénylő

Kabul - Autós öngyilkos merényletet követtek el csütörtök reggel India kabuli nagykövetsége ellen; a nagy erejű robbantásban legkevesebb 12 ember meghalt, további 84 pedig megsebesült.

zaol.hu

Az afgán belügyminisztérium közleménye szerint a terrorcselekményben 11 polgári személy és egy rendőr vesztette életét, s a sebesültek közül többen az afgán biztonsági erők tagjai.
   
A támadásnak indiai halottja nincsen, de a nagykövetség három őre megsebesült - közölte Nirupama Rao indiai külügyminiszter Újdelhiben.
   
A beszámolók szerint az öngyilkos merénylő nekihajtott a külképviseletet körülvevő falnak robbanóanyaggal megrakott autójával. A követség közelében van az afgán belügyminisztérium is, egyes hírek szerint a robbanás a két épület között történt.
   
Ez a városrész szigorúan őrzött, mivel számos kormányhivatal található a környéken.
A kabuli indiai nagykövetség ellen tavaly júliusban már végrehajtottak egy öngyilkos merényletet, amely mintegy hatvan ember életét oltotta ki és 141-et megsebesített.
   
Kabulban augusztus közepén, néhány nappal az elnökválasztás előtt újultak ki a merényletek, a pokolgépes támadások többségének elkövetését magára vállalta az iszlamista tálibok mozgalma.

 Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!