Külföld

2009.05.20. 09:36

Már 97 áldozat! Lezuhant egy gép (fotókkal, frissítve)

Indonézia - Legalább 97 ember meghalt, amikor Jáva szigetének keleti részében szerda hajnalban lezuhant és kigyulladt az indonéz légierő egyik szállítógépe, több mint száz utassal a fedélzetén. A gép lakóházakra zuhant, továbbcsúszott egy rizsföldre, majd darabokra hullott szét.

zaol.hu

A C-130-as típusú gép több épületet letarolt, roncsai szerteszóródtak. A helyszínen készített filmfelvételek tanúsága szerint a térségben sűrű fekete füst terjeng. Azt is lehetett látni, hogy  kétségbeesett emberek vizesvödrökkel próbálták oltani a lángokat.



(Fotó: MTI/EPA/Herlambang Sucipto)

Rustam Pakaya, az egészségügyi minisztérium válságközpontjának vezetője elmondta, hogy a szerencsétlenségben az eddigi adatok szerint 97-en meghaltak, és 15-en megsérültek, utóbbiak közül néhányan a földön.

Egy katonai szóvivő sajtóértekezletén arról tájékoztatott, hogy a gép fedélzetén 98 utas - köztük 10 gyerek - és 11 főnyi személyzet tartózkodott. Elmondta, hogy a gép jó állapotban volt, és a térségben derűs időjárás honolt a szerencsétlenség bekövetkezte előtt. 

Korábban Bambang Samoedro, a baleset helyszínéhez közeli Magetan település mellett fekvő Iswahyudi légi támaszpont parancsnoka azt mondta, hogy 105 embert azonosítottak. Öten könnyebben, tízen súlyosan megsérültek, a többiek életüket veszítették.

A gép Jakartából tartott Jávára, katonai személyzettel és családtagjaikkal a fedélzetén.

Szemtanúk elmondták: úgy tűnt, hogy a gép előbb megdőlt a levegőben, majd mielőtt lezuhant volna, különböző tárgyak szóródtak róla szerteszét. Orral előre zuhanni kezdett, és végül két épületet eltalálva becsapódott.

A tragédia helyszíne 150 kilométerre délnyugatra van Indonézia második legnagyobb városától, Surabayától.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!