Külföld

2009.10.26. 12:25

Malawi az emberiség bölcsője?

Karonga - Egy új felfedezés során az afrikai Malawi északi részén, Karonga tartományban talált történelem előtti eszközök és hominidák maradványai újabb bizonyítékul szolgálnak, hogy ez a vidék lehetett az emberiség bölcsője - közölte egy vezető német tudós.

MTI

Friedmann Schrenk, a frankfurti Goethe Intézet munkatársa elmondta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy az ásatáson dolgozó két diák az elmúlt hónapban történelem előtti eszközökre és egy hominidához tartozó fogra bukkant. A hominidák (Hominidae) családja a főemlősök (Primates) rendjébe tartozik, magában foglalva az embert és történelem előtti őseit is.
   
Schrenk szerint a lelet újabb bizonyítéka annak az elméletnek, hogy az afrikai Nagy Hasadékvölgy (Great Rift Valley) és talán a Karonga mellett feltárt terület tekinthető az emberiség bölcsőjének.
   
A felfedezésre a Karongától tíz kilométerre lévő ásatáson bukkantak, amely 100-140 millió éves dinoszauruszleleteket is rejtett az 1-6 millió éves hominidamaradványokon kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!