Külföld

2015.11.06. 17:31

Letartóztatták a két legnagyobb hatalmú szerb drogbárót

Letartóztatták Szerbia két legnagyobb hatalmú drogbáróját, elvágtak egy fegyvercsempészláncot, amely Szerbia és Franciaország területén működött, valamint elfogták egy macedóniai terrortámadás gyanúsítottját is - jelentette be Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyen a hatóságok négy akcióját ismertette, és a szervezett bűnözés elleni harc szempontjából a szerb rendőrség egyik legsikeresebb napjának nevezte a péntekit.

A belügyi tárca közleményben is ismertette a részleteket. Ezek szerint több, kábítószer-csempészettel gyanúsított személyt fogott el a szerb rendőrség, többek között a Balkán egyik legjelentősebb drogbáróját, és az egyik legismertebb szerb kábítószercsempészt is.

A belügyminisztérium munkatársai több hónapos nyomozás eredményeként 13 kilogramm heroint foglaltak le, valamint felfedték egy kábítószercsempész-hálózat tagjainak a kilétét, akik évek óta szállítottak drogot Törökországból Szerbiába és Nyugat-Európába.

Egy másik akció keretében a Szerbiát Koszovóval összekötő brnjaki átkelőnél az Interpol elfogatóparancsa alapján őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy január és május között részt vett a Macedóniában történt terrortámadásokban, amelyekben több mint húszan vesztették életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!