Külföld

2009.07.14. 06:42

Kegyetlen leszámolás: Bekötött szemű holttestek hevertek az út mentén

Mexikóváros - A mexikói rendőrség talált legkevesebb 12, bekötött szemű, megkötözött holttestet helyi idő szerint hétfőn egy út mentén, az ország nyugati részén fekvő Michoacan tartományban, La Huacana város közelében - közölték nevük elhallgatását kérő ügyészségi tisztségviselők.

zaol.hu

Találtak további két férfi holttestet is a szövetségi állami székhely, Morelia repülőtere mellett. A két férfit megölésük előtt megkínozták. Általában a rivális kábítószer-kereskedőkkel végeznek ilyen módszerrel a drogkartellek.

A La Familia nevű drogkartell szombaton példátlan támadást indított a szövetségi rendőrség ellen Michoacanban, bosszúból azért, mert a hatóságok letartóztatták a szervezet egyik vezetőjét. A támadásban meghalt három rendőr, további 18 pedig megsebesült. A drogkartellnek egy fegyverese halt meg az összecsapásban.

A 12 embert - köztük egy nőt - feltehetőleg hétfőn gyilkolták meg. Tavaly szeptember óta ez volt a mexikói bűnszövetkezetek legtöbb áldozatot követelő kivégzésszerű gyilkossága. Akkor 24, bekötött szájú ember holttestét találták meg Mexikóvárostól nyugatra, 2008 augusztusában pedig 12 lefejezett férfiholttestet találtak Merida város közelében.

Forrás: MTI/AFP/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!