Külföld

2009.05.27. 15:18

Huszonnégyezer állás veszélyben a Shellnél?

London - A vezető európai olajipari vállalatnál, a brit-holland Royal Dutch Shell társaságnál olyan átalakításokra kerül sor, melyeknek akár 24 ezer állás is áldozatul eshet. Erről a Shell július 1-től hivatalába lépő új vezérigazgatója beszélt szerdán.

zaol.hu

A Shell adózott eredménye az idei első negyedévben 62 százalékkal romlott, bár így is megközelítette a három és fél milliárd eurót.

A cégnél jelenleg 102 ezren dolgoznak.

Az átalakítások már elkezdődtek, több vezetői poszton változás történt a napokban. Peter Voser újonnan kinevezett vezérigazgató szerint a vállalatnál végrehajtandó változásokkal egyszerűbbé válik az elszámolások rendje, ezáltal javul a cég teljesítménye az új beruházások megvalósításában, a technológiai fejlesztésben. Egyszerűbbé szeretnék tenni a vállalat működését, csökkenteni a vezetői vízfejet, annak költségeit, felgyorsítani ezzel a döntéshozatalt és a szerződések teljesítését is.

Forrás: MTI/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!