Külföld

2011.03.17. 16:55

Hillary Clinton ellen tüntettek Tunéziában

Kisebb tömeg tüntetett csütörtökön Tuniszban az amerikai külügyminiszter látogatása ellen, amelyben sokan, köztük az iszlamisták washingtoni befolyásolási kísérletet látnak.

MTI

A város központjában több százan gyűltek össze, és azt skandálták, hogy "Hillary Clinton, nem látunk szívesen, menj el... nem akarunk amerikai gyámkodást az iszlám területén... ne legyen gyarmatosítás a forradalom után". Követelték, hogy az Egyesült Államok ne avatkozzék be a líbiai válságba.
   
Egy másik, 30-50 főből álló kisebb csoport a külügyminisztérium előtt elégette Clinton fényképét, és Amerika-ellenes jelszavakat kiabált. A rendfenntartó erők nem avatkoztak be.
   
Hillary Clinton szerdán, a késő esti órákban érkezett Tunéziába, és kijelentette: a forradalom által keltett reményeket ezután kell eredményekre változtatni a gazdasági és politikai reformok segítségével.
    
"A tunéziaiak saját maguk vitték véghez a forradalmat, és bárki beavatkozása nélkül képesek felépíteni az új Tunéziát" - mondta erre egy emberi jogi aktivista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!