Külföld

2009.11.29. 08:14

Fellángolt indulatok Svájcban! Vandalizmus, randalírozás (fotóval)

Bankok, üzletek ablakait, kirakatait törték be, autókat gyújtottak fel tüntetők szombaton a svájci Genf központjában a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) ellen tiltakozva.

MTI

A mintegy háromezer fős tömeg a WTO hétfőn kezdődő tanácskozása elé időzítette megmozdulását.
   
A hatóságok rohamrendőrséget vetettek be. A tiltakozók soraiba befurakodott egy rendkívül erőszakos kisebbség, a mintegy kétszáz álarcos tüntető különböző vandál cselekedetekkel hívta fel magára a figyelmet. A rendőrök könnygázzal oszlatták szét a randalírozókat. Tizenhét embert őrizetbe vettek, petárdákat, vasrudakat, kerékpárláncokat, sprayt, villáskulcsokat koboztak el.


Újságírók beszámolója szerint a városi buszállomás közelében négy személyautót gyújtottak fel a tiltakozók. A város központját sűrű fekete füst borította be.
   
A hétfőn kezdődő fórumon az Egyesült Államok, Kína és számos más ország tárgyal majd a világkereskedelem felélesztéséről, és arról, hogy miként lehet a világgazdaságot kimozdítani a recesszióból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!