Külföld

2010.03.17. 13:20

Feladta magát a berlini rablótámadás egyik tettese (frissítve)

Önként feladta magát a 11 nappal ezelőtti berlini rablótámadás egyik tettese - közölte szerdán a rendőrség.

MTI

A hivatalos bejelentés szerint a 21 éves, török származású férfi ügyvédjével együtt jelentkezett a rendőrségen.
   
A támadás  március 4-én történt Berlin egyik legelőkelőbb szállodájában, a Grand Hyatt Hotelben, ahol Európa legnagyobb pókertornáját rendezték. A pisztolyokkal és késekkel felfegyverkezett négy rabló a nyereménynek szánt 800 ezer eurót akarta elrabolni, de végül az összeg negyedét tudta csak megkaparintani.



Március 7.
Fegyveres támadás érte a legnagyobb német pókertornát


Legalább négy álarcos fegyveres megtámadta azt a berlini luxusszállodát, ahol a legnagyobb német pókertornát rendezték meg, és a személyzetet a jutalomnak szánt pénz egy részének átadására kényszerítette.

A berlini rendőrség szombat esti közlése szerint hét ember könnyebben megsebesült a kora délutáni támadás után kitört pánikban. A fegyveresek elmenekültek a zsákmánnyal.
   
A tornát szervező European Poker Tour feltételezése szerint az elkövetők a torna győztesének szánt egymillió eurót akrták megszerezni.
   
A rendőrség nem kommentálta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a támadók 800 ezer eurót zsákmányoltak.
   
A torna, amelyen a héten Boris Becker egykori német teniszcsillag is részt vett, az incidens után néhány órával folytatódott.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!