Külföld

2009.05.20. 10:44

Elraboltak és meggyilkoltak egy üzletembert Krétán

Héraklion - Tragikusan végződött egy 50 éves üzletember elrablása szerdán a görögországi Kréta szigetén: a váltságdíj kifizetése után már csak a férfi szénné égett holttestét találták meg felgyújtott gépkocsija csomagtartójában.

zaol.hu

Az áldozat a Földközi-tengeri sziget egyik legismertebb festékgyárosa, akit hétfőn raboltak el ismeretlenek. A bűnözők kezdetben 300 ezer euró váltságdíjat követeltek, de később 155 ezer euróban állapodtak meg a túsz családjával. 
    
A hozzátartozók kedd este kifizették a kialkudott összeget, a vállalkozóval mégis végeztek elrablói. Összeégett holttestét Héraklion város közelében, egy lakatlan vidéken találták meg felgyújtott terepjárója csomagtartójában. A mezőn nagy lánggal égő autóra Potamiesz előváros lakosai lettek figyelmesek, és értesítették a tűzoltókat. A tetteseket az egész szigeten nagy erőkkel keresi a rendőrség - jelentette a görög televízió. 
    
Egy év leforgása alatt ez volt az ötödik nagy port felvert emberrablás Görögországban. Januárban egy görög hajótulajdonost hurcoltak el, és csak 30 millió eurós váltságdíj fejében szabadult ki. December elején egy szívsebészt raboltak el, akinek azóta sem akadtak nyomára. Október végén egy autókereskedőt ejtettek túszul, de néhány nap múlva váltságdíjért elengedték. Az összeget nem hozták nyilvánosságra. 2008 júniusában négy férfi a szaloniki ipari kamara elnökét, Jorgosz Milonaszt rabolta el, családja nagy összegű váltságdíjat fizetett. Az emberrablókat szeptemberben elfogta a görög rendőrség.


Forrás: MTI/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!