Külföld

2017.04.18. 12:31

Családja szeme láttára végzett vele a cápa

Egy 17 éves lányt családja szeme láttára támadott meg egy cápa Ausztrália partjainál, a szörföző belehalt sérüléseibe.

A rendőrség információi szerint a lány hétfőn apjával szörfözött együtt a dél partvidéken, Esperance város közelében. Anyja és két húga a parton maradt, onnan nézték végig, ahogy egy cápa megtámadja és lehúzza a lányt a deszkájáról.

Az apának végül sikerült partra vinnie lányát, aki azonban a kórházban belehalt sérüléseibe. Keddi sajtóértesülések szerint az állat leharapta az egyik lábát.

A rendőrség nem közölt információkat arról, milyen fajba tartozott a cápa. Az elmúlt héten azonban a Shark Smart cápafigyelő szolgáltatás honlapja kétszer is egy fehér cápa jelenlétére figyelmeztetett. Az úszást és szörfözést további intézkedésekig megtiltották a strandon.

A nyugat-ausztráliai Perthből származó család a húsvéti szünetet töltötte a déli parton. Az Esperance közelében lévő Wylie-öbölről ismert, hogy gyakran fordulnak meg arra cápák, ennek ellenére a sportolók kedvelt helye. Két éve egy szörföző jobb karját és bal alkarját veszítette el itt egy cápatámadásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!