Külföld

2011.02.11. 08:13

Bunyó a venezuelai parlamentben

Caracas - Verekedés tört ki a venezuelai parlamentben Hugo Chávez venezuelai államfő szocialista képviselői és ellenlábasai között.

MTI/Reuters

A csetepaté azzal kezdődött a csütörtöki parlamenti ülésen, hogy egy szocialista párti honatya megpróbált letuszkolni a szónoki emelvényről egy ellenzéki képviselőt. Dulakodás támadt köztük, csakhamar más honatyák siettek társaik segítségére, és a parlament alkalmazottai is bekapcsolódtak. Taszigálták egymást, pofonok is elcsattantak, s mindezt élőben közvetítette egy darabig az összes venezuelai tévé- és rádióállomás, amíg meg nem szakították az adást.
   
A parlamenti tusakodásban senki sem sérült meg.
   
Venezuelát mélyen megosztja a baloldali államfő szocialista társadalom kiépítésének programja. Hogy mennyien értenek egyet Hugo Chávez elképzeléseivel, az a 2012-es elnökválasztáson derül ki, a hivatalban lévő elnök ugyanis ismét indul. A jelenlegi parlament januárban alakult meg, miután a tavalyi szeptemberi választáson jelentősen átrendeződtek az erőviszonyok, és újra jelentős erővé vált Chávez ellenzéke. A szeptemberi választásig a 167 tagú parlamentben Chávez szocialista pártja 139 mandátumot birtokolt, de az új összetételű parlamentben már csak 98 képviselője van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!