Külföld

2010.06.11. 12:39

Bocsánatot kért a pápa

Bocsánatot kért XVI. Benedek pápa pénteken a Vatikánban bemutatott misén a katolikus egyházban történt visszaélések áldozataitól.

MTI

XVI. Benedek a papság évének lezárása alkalmából mutatott be misét a Szent Péter téren 15 ezer egyházi személy jelenlétében.
   
Az egyházfő kijelentette: mindent megtesz annak érdekében, hogy papok a jövőben ne követhessenek el szexuális visszaéléseket fiatalok ellen. Ugyanakkor védelmébe vette az egyházi személyeket. Elmondta, hogy a papi tisztség "nem csak egyszerűen  hivatal, hanem szentség is". Isten a papot mint egyszerű földi halandót arra használja fel, hogy szeretetét közvetítse a világ számára.
   
A tavaly június 19-én kezdődött és botrányok által beárnyékolt papság éve után az egyház feladata a jövőben éppen az, hogy megtisztuljon - hangsúlyozta XVI. Benedek.
   
A világ minden tájáról összegyűlt papok csütörtökön este virrasztást tartottak a Szent Péter téren. Az ekkor mondott beszédében XVI. Benedek védelmébe vette a cölibátust, mert az szerinte a hit egyik jele az egyre inkább szekularizálódó világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!