Külföld

2011.11.19. 09:34

Bangkok központja megmenekült az árvíztől, nőtt az áldozatok száma

Bangkok központja megmenekült az árvíztől, amely heteken át fenyegette, és elöntötte a thaiföldi főváros egyes részeit - jelentette be szombaton a thaiföldi miniszterelnök.

MTI

Jinglak Sinavatra úgy fogalmazott, immár bizonyos, hogy Bangkok központja megmenekül, mert az árvízvédelmi intézkedések hatékonynak bizonyultak.
   
A thaiföldi katasztrófavédelmi hivatal bejelentette szombaton, hogy 595-re nőtt az országban pusztító áradások halálos áldozatainak a száma. Két embert eltűntként tartanak nyilván.
   
Thaiföldön július eleje óta az elmúlt évtizedek legsúlyosabb árvizei pusztítottak, s milliókat sodortak bajba, különösen az ország északi és középső részén.
   
Július 5-e óta, amikor egy trópusi vihar csapott le az ország észak részére, Thaiföld 63 tartományában voltak áradások. Több mint 11 millió embert sújtották az árvizek, közel negyedmilliónyian maradtak hajlék nélkül, 15 ezer üzem és hatalmas mezőgazdasági területek kerültek víz alá. Különféle becslések szerint az árvizek okozta károk 10-16 milliárd dollár között mozognak.
   
Jelenleg az ország 76 tartomány közül 20-ban még mindig áradások vannak, amelyek közvetlenül 3 millió embert érintenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!