Külföld

2011.05.20. 10:16

877 sérült egy johannesburgi vonatbalesetben (frissítve)

Összesen 857 sérültje van egy vonatbalesetnek, amely csütörtök este történt a Dél-afrikai Köztársaságban, Johannesburg peremterületén - adta hírül pénteken a SAPA dél-afrikai hírügynökség.

MTI/Reuters

Douglas Chauke, a Metrorail vasúttársaság regionális igazgatója közölte, hogy a szerencsétlenség Sowetóban, az afrikai ország legnagyobb fekete negyedében következett be, amikor egy személyszállító vonat egy álló szerelvénynek ütközött. A kórházi jelentések szerint a sérültek közül kettő állapota súlyos.
   
Chauke beszámolt arról is, hogy az utasokkal teli vonat nem siklott ki, s csak kisebb kár keletkezett benne. Azt nem tudni pontosan, hányan tartózkodtak a vagonokban. A vasúti vállalat egyik illetékese elmondta, hogy a Metrorail vonatai 2000-2500 férőhelyesek.
   
A Dél-afrikai Köztársaságban gyakoriak a vonatbalesetek. 2006-ban 27 ember vesztette életét, miután egy mezőgazdasági dolgozókat szállító teherautó egy vasúti kereszteződésnél személyvonatnak ütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!