Külföld

2011.02.09. 10:17

40 halottja van a holdújévi tűzijátékoknak Kínában

Már negyven halálos áldozata van az idei holdújév kezdetéhez kapcsolódó tűzijátékok, petárdázások okozta tüzeknek - jelentette a kínai média szerdán.

MTI

Az ünnep első hetében közel 12 ezer tűzesetről érkezett jelentés az ország különböző részeiből - tájékoztatott a közbiztonsági tárca. A tűzeseteknek 37 sérültjük volt, az anyagi kárt 56 millió jüanra teszik (1,7 milliárd forint), ami körülbelül a duplája a tavalyi év azonos időszakának veszteségénél. Az idei számokban nincs benne az északkelet-kínai Senjang (Shenyang) városban leégett ötcsillagos szálloda tűzkárának összege.
   
A minisztériumi közlemény szerint február 2. és 8. között 260 ezer rendőr és tűzoltó vonult ki tűzesetekhez, illetve megelőző, ellenőrző akciók alkalmával. 1600 embert mentettek ki és tízezreket evakuáltak. Az esetek következményeként 173 vállalat működését függesztették fel, mert nem tartották be a tűzvédelmi rendszabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!