Külföld

2016.11.01. 07:59

Elkezdték a párizsi menekülttáborok felszámolását

A migránsok calais-i, "dzsungelnek" nevezett táborának felszámolása után a francia hatóságok hétfőn megkezdték egy párizsi menekülttábor megtisztítását is.

Már a délelőtt folyamán rohamrendőrök érkeztek a menekülttáborhoz, és megkezdték az ott lakók ellenőrzését a Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint. 

A Le Monde szerint mintegy 2000 migráns költözhetett ebbe a sátortáborba- írja az index.hu. 

Értesülések szerint autóbuszokkal szállították el azokat a migránsokat, akik nem rendelkeztek menedékkérelemmel, illetve nem tudták bizonyítani, hogy engedéllyel tartózkodnak az országban. A táborban több százan tartózkodnak, elsősorban afgán, szudáni és eritreiai menekültek, írta az MTI.

Egyelőre nem tudni még, hogy hány migránst szállítottak el onnan. A hatóságok ugyanakkor korábban arra tettek ígéretet, hogy a hét végéig a párizsi sátortáborokat is felszámolják, és a migránsokat az ország különböző részeiben felállított befogadóközpontokba szállítják.

Fotó: Charles Platiau

A francia hatóságok az elmúlt héten mintegy 6 ezer migránst szállítottak el a Calais melletti táborból. Országszerte három tucat menekülttáborban helyezték el őket, lehetővé téve számukra azt is, hogy szabadon válasszanak közülük. Mintegy 1500 kiskorú migránst ideiglenes táborban helyeztek el Calais-ban, ahonnan a megfelelő ellenőrzések lebonyolítása után Angliában élő rokonaikhoz távozhatnak - írja az index.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!