Külföld

2016.09.22. 13:56

Amerikaiaknak nem tanácsos török kávézóba menni!

Ankara- Az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége terrortámadás lehetőségére figyelmezteti a délkelet-törökországi Gaziantepbe látogató állampolgárait - írta csütörtökön a Hürriyet című török napilap internetes oldalán.

A jelentés szerint a külképviselet értesülése egy gaziantepi terrorsejtre vonatkozó rendőrségi nyomozásból származik. A nagykövetség üzenete alapján a támadás feltételezhetően bevásárlóközpontok, valamint főként nyugati vendégeket kiszolgáló éttermek és kávézók ellen irányulhat. A külképviselet arra kéri az amerikaiakat, hogy legyenek figyelmesek vagy - ha lehet - ne is menjenek hasonló helyekre.

A beszámolóban a nagykövetség nem nevezett meg terrorszervezetet.

Gaziantepben legutóbb augusztus 20-án hajtottak végre öngyilkos merényletet, amelyet a hatóságok az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet számlájára írnak. A robbantás egy kurd lakodalomban 55 emberéletet követelt. Az IÁ számos további támadást hajtott végre az elmúlt évben Törökországban.


A török hatóságok hétfőn őrizetbe vettek két, merényletre készülő embert, feltételezhetően mindketten az IÁ tagjai. A gyanúsítottakat a Szíriával határos Sanliurfa tartományban fogták le, miközben azok egy kisteherautóba rakodták be a robbanótölteteket.

Ankara augusztus 24-én indított Eufráteszi Pajzs fedőnévvel hadműveletet a határ szíriai oldalán, hogy a térséget megtisztítsa a terrorszervezetektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!