Külföld

2016.03.17. 11:42

Terrorriasztás miatt a német nagykövetség Ankarában csütörtökön zárva marad

Az Isztambulban működő német iskola sem fog kinyitni. Az ankarai támadással kapcsolatban időközben a PKK egy szakadár csoportja vállalta a felelősséget.

Thimm Andreas

A helyzet Törökországban továbbra is feszült. A vasárnapi támadás után, a német nagykövetséget a fővárosban bezárták - Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter tájékoztatási szerint. Ezen kívül, Isztambulban a német konzulátus és a német iskola is zárva marad, - közölte Berlinben a külügyminisztérium. Állítólag mindez csak elővigyázatosságból történik.

Az Isztambulban működő konzulátus felhívta a német polgárok figyelmét, hogy kerüljék el konzulátust. A diplomáciai képviselet nem messze a Taksim tértől található. A német iskola körülbelül másfél kilométerre van légvonalban az Istiklal Caddesi sétálóutcától.

Ankarában vasárnap 37 ember halt meg egy támadásban. Közben a szélsőséges Kurdisztáni Szabadság Héjái nevű szervezet (TAK) elismerte a támadással kapcsolatos felelősségét. A vasárnapi támadás a kurd csapatok elleni török intézkedések megtorlása volt, Törökország délkeleti részén - írta a szervezet a honlapján egy jelentésben.

A német nagykövetség Ankarában már kedden figyelmeztette a németeket a fővárosban az új támadásokra. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán azt mondta, hogy mostantól a terrorizmus elleni küzdelem érdekeiért alá fognak rendelni a demokratikus értékeket komoly harcot vívnak a terroristák ellen.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!