Külföld

2016.03.01. 13:51

Dizájnerdrog miatt ölhetett a bébiszitter Moszkvában

Egyre viszik a virágokat a moszkvai Oktyjabrszkoje polje metrómegálló elé, ahol tegnap egy magát dzsihádistának valló nő egy órán keresztül lóbálta az általa megölt kislány fejét, mire a rendőrök lefogták.

Kedd délutánra megemlékezést is szerveztek a helyszínre az orosz közösségi hálón.

A 39 éves nő három éve dolgozott bébiszitterként a családnál, áldozatát egyéves kora óta ismerte. Az üzbegisztáni asszony véres akciója erősítheti az idegenellenes hangokat, a Kreml ezért igyekezett felhívni a figyelmet, hogy senki ne csináljon a tragédiából etnikai kérdést. (Ez lehetett az oka annak is, hogy az országos tévéadók híradóikban nem számoltak be a történtekről.)

 

A Kábítószer-ellenes Szövetségi Szolgálat (FKSZN) vezetője szerint a látottak alapján valószínű, hogy a gyilkosságot kábítószer hatása alatt követte el az asszony – írta a Ria Novosztyi. Viktor Ivanov az alfa-PVP-re gyanakszik. Az alfa-Pyrrolidinopentiofenon szintetikus drog, Kínában, Indiában és Pakisztánban állítják elő.

Illegális szer, amely már Floridában is felbukkant, de Oroszországban is hódít. A fürdősódrogok csoportjába tartózó szer olcsó, könnyen előállítható. (Az részben az elhibázott drogpolitika miatt Magyarországon is terjedő olcsó dizájnerdrogok terjedéséről itt és itt olvashat.)

Az alfa-PVP hallucinációt, paranoiás rohamokat válhat ki, amit a fogyasztó sebezhetetlenségérzete is erősít.

Egyelőre hivatalosan nem közölték, hogy a nő szervezetében kimutatták volna a szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!