Külföld

2015.11.17. 17:53

Merényletek Párizsban - Eddig 117 áldozatot azonosítottak, 221 embert még kórházban ápolnak

A múlt heti párizsi merényletek 129 halálos áldozata közül eddig 117 embert azonosítottak - mondta Christiane Taubira igazságügyi és Marisol Touraine egészségügyi miniszter kedden a francia nemzetgyűlésben.

A támadásokban megsebesült 352 ember közül 221-et még mindig kórházban ápolnak, közülük 57-en vannak intenzív osztályon.
Az igazságügyi miniszter szerint eddig 17 ország állampolgárait azonosították. Többségük 20 és 30 év közötti fiatal.

"A legfrissebb adatok szerint a párizsi és a környékbeli kórházakban 221 sebesültet ápolnak, 57-et intenzív osztályon" - tette hozzá az egészségügyi tárcavezető.

A korábbi híradások még arról szóltak, hogy 103 embert sikerült azonosítani a Stade de France nemzeti stadion közelében, a párizsi Bataclan koncertteremben és több belvárosi étterem és bár ellen végrehajtott merénysorozat halálos áldozatai közül.

"Nagyon sok honfitársunkat veszítettük el, de olyan embereket is, akik szerették Párizst, akik Párizsban voltak és a mieinkkel együtt haltak meg" - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter. Ígéretet tett arra, hogy az áldozatok hozzátartozóit támogatni fogja a francia kormány, és minden olyan embernek, akinek szüksége van rá, külön segítséget is nyújt.

A France2 francia közszolgálati televízió arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bataclanba betört terrorkommandó három tagjának holttestét találták meg a hatóságok, de a legtöbb szemtanú és a rendőrség is az első órákban négy terroristáról számolt be. Ezért elképzelhető, hogy a koncertteremben megölt 89 halálos áldozat között lehet még egy merénylő is, akit majd csak később sikerül azonosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!