Külföld

2013.01.29. 09:38

Szlovéniában nem emelkednek az úthasználati díjak

Az országot sújtó gazdasági nehézségek és az infláció ellenére sem emeli az úthasználati díjakat 2013-ban Szlovénia.

A szomszédos államban - ahogy Magyarországon is - január 31-ig érvényesek a még 2012-ben megváltott éves autópálya-matricák. A szlovén állami autópálya-kezelő cég, a Dars tájékoztatása szerint személygépkocsikra az éves úthasználati díj 95 euró marad, a három hónapos időtartamra érvényes matricáért 30 eurót, a hetiért pedig 15 eurót kell fizetni.

A motorkerékpárra érvényes éves matrica ára 47,50 euró, a három hónapos 25, a hetes pedig 7,50 euróba kerül. A tehergépkocsik és buszok után kilométer-arányos díjat kell fizetni. Szlovén autópálya-matricát Magyarországon számos helyen lehet vásárolni, így a kijelölt MOL benzinkutakon - köztük Rédicsen, Letenyén, Lentiben, Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Keszthelyen is -, az M7-es autópálya Zalakomár melletti INA töltőállomásán, továbbá az Állami Autópálya Kezelő Zrt., valamint a Magyar Autóklub kirendeltségein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!